2010. október 15., péntek

Gyöngyök - Ékszerek - Álmok I. ( a Kisfaludi Gyöngyfűző Kör I. kiállítása)Végre fotókhoz jutottam. Így most megírom az élménybeszámolót is.
A Kisfaludi Gyöngyfűző Kör megtartotta első kiállítását a Közösségi Házunkban.
Gyors bemutatás: a Kisfaludi Gyöngyfűző Kör 2009 októberében alakult a másfél éve rendezett kézműves kiállítás kapcsán. Akkor olyan sok érdeklődő volt Böbi és az én munkáim iránt, hogy tavaly ősszel elkezdtünk oktatással is foglalkozni szakköri keretek között.
Hát így visszanézve: megérte! A lányok igazán ügyesek, rengeteget fejlődtek az elmúlt 1 év során. Mostanra elsajátították a legfontosabb öltéstípusokat, a kiállítást ezekből a darabokból rendeztük meg. Nagyon büszkék vagyunk rájuk!
És hát van köztük néhány igazán gyöngyitiszes is. Ez meg kifejezett öröm számunkra, hiszen ebben a közegben nem tűnünk annyira "csodabogaraknak". :-)))

A kiállítás megnyitó szeptember 23.-án volt.
Szerintem fantasztikusan sikerült.

A kiállítást Tóth Zsuzsi nyitotta meg. Élmény volt találkozni vele. És jó volt látni, hogy a lányok is nagyon élvezték Zsuzsi "gyorstalpaló kurzusát". Köszönjük!

Az este fénypontját -a csillogó Swarikon kívül- a Duende Flamenco Tánccsoport nyújtotta. Lányok, köszönjük, hogy ilyen fergeteges műsorral szórakoztattátok a vendégeinket és MINKET!

Az este háziasszonyi szerepét Sárköziné Magdi vállalta el, egy éve az ő biztatására indult meg a gyöngyfűző kör a Közösségi Házunkban.

Akkor este kb. 80-100 ember volt kíváncsi a csoportunk alkotásaira. Ezúton köszönöm mindannyiuknak, hogy eljöttek erre a számunkra nagyon fontos eseményre, és velünk együtt megünnepelték a csoport közel 1 éves megalakulását.
Visszajelzésekből azóta is tudjuk, hogy az elmúlt 2,5 hétben is nagy volt a kiállítás látogatottsága.
:-)))))
Ez egy olyan kiállítás megnyitó volt, hogy mindenki gyöngyékszert viselt. Rengeteg vendégünkön láttam megcsillanni a saját alkotásainkat. Nagyon jó érzés volt viszontlátni olyan ékszereket, amiket már réges-régen készítettünk. :-))) Sőt még a flamenco-s lányok is a mi ékszereinken ropták a táncot, és úgy láttunk nagyon élvezték!
Viszont volt egy hibám: mivel szigorúan figyelmeztettem minden csoporttagot, hogy az összes ékszerüket adják kölcsön a kiállításra, így voltak olyan lányok, akiknek nem maradt semmijük, amit fel tudtak volna venni. Nem gondoltam volna, hogy tényleg ilyen szigorúan betartják a kérésemet. Ezúton még egyszer bocsánatot kérek! Bár a vitrineket is szépen csinosították ezek a darabok, így annyira nincs bűntudatom. BOCSI!

A kiállítás képekben:A kezdés előtt - a vendégeink már alig várták, hogy kezdődjék a megnyitó (sajnos technikai problémák miatt negyedórás csúszásunk lett), de addig is előre végignézték a vitrineket.


MagdiDuende Flamenco Tánccsoport


Tóth Zsuzsanna és Böbi


VIRÁGOT KAPTUNK! Nagy jól esett a Lányoktól ez a gesztus.


Beszélgetés a "gyöngyikonunkkal"!
A vendégeink is sokat faggatták az alkotókat - szerintem mindenki élvezte.
(Rozi, bocs, hogy így kiemeltelek a képeken, de olyan szenvedélyes képeket készített rólad a fiad, miközben az alkotásaidról beszéltél, így a "sztárolásodat" nem hagyhatta ki! BOCS!)

Azt hiszem, hogy itt a helye, így dicsekszem: ilyen szép beírásokat kaptunk a vendégkönyvbe! Imádtuk olvasni őket. Hétfőn -amikor a kiállítást szétbontottunk- "elcsórtam" a könyvet a Házból, és beszkenneltük a beírásokat. Nagyon jó érzés ilyen pozitív véleményeket visszaolvasni! Aki teheti, próbálja ki. Minden "gyöngyös-kollégát" bátorítok rá, hogy keressen rá alkalmat, ahol megmutathatja az alkotásait.

Elnézést, ha valakit bánt ez az öndicséret, de nagyon jó érzés, ha elismerik az ember munkáját. Feldob, és további munkára ösztönöz. Minden kreatív embernek kijárna ez az érzés, így mi szerencsések vagyunk, hogy azon az estén meg is kaptuk! Köszönjük!
Böbi és én azon az estén nagyon sokat kaptunk, hiszen nem csak a mi alkotásainkat ismerték el, hanem folyamatosan záporoztak ránk a csoportnak szóló dicsérteket. Volt néhány kedves ismerős, aki azt köszönte meg nekünk, hogy milyen jól megtanítottuk a csoport tagokat gyöngyékszert készíteni. Ez nagyon meghatott minket, és további munkára sarkall...

Záró képként mutatok egy csoportképet (végre sikerült készíteni egyet!!!):

Hátsó sorban balról jobbra haladva: Bogdán Veronika, Bogdán Károlyné (Irénke), Czifra Annamária, én, Takács Klára, Siklósiné Földvári Gabriella, félig kitakarva pedig Tóthné Mészöly Adél, Albrecht Lászlóné (Rózsika), Király Istvánné (Rozi), Szabó Krisztina, Buriánné Tarró Edit
Az első sorban balról jobbra: Böbi, Nagy Alíz és Nagy Noémi (a "Nagy Lányok").
A képről sajnos lemaradt Szabó Szilvia. De majd a legközelebbi csoportfotózáskor pótoljuk!

Hát ennyien vagyunk. Az elmúlt 1 év nagyon tanulságos volt a számunkra, és számos élménnyel lettünk gazdagabbak. Kedves Csoport köszönjük nektek, hogy titeket oktatva sokat fejlődhetünk, sokat csiszoltunk technikai tudásunkon és oktatási sítusunkon is az elmúlt 1 év során. A színérzékünk is változott, hiszen mindegyikőtöknek más-más színvilágot mutatott meg számunkra. És ez élmény!
És úgy érzem itt a helye még egy köszönetnek: mesteremnek, Domján Diának, nagyon köszönöm, hogy olyan alapos és részletes oktatásban részesített, ami lehetővé tette, hogy továbbadjam a tudásomat egy csoport számára!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése