2010. október 1., péntek

Új ruha - új ékszer II.

Ahogy Böbi is írta már, szeptember 4.-ére új fellépő rucit készítettünk magunknak az új számokhoz.
Most a lila ihletett meg minket, különösen annak is a padlizsán árnyalata.
Böbi türkizzel és csokival kombinálta, én meg narancsos pirossal és egy kevés világos bronzzal.
Hogy honnan jött nálam ez az intenzív kombináció?
Hát volt némi előzménye:
  • I. a 3. Pray-em, egy éve megmozgatta a fantáziámat a fémes-lilás csiszi, és a tündöklően piros gyöngy kombinációja, amit világos bronzzal tompítottam, kereteztem. Szerintem vibrál, és ütős darab lett, bár a "közízlésnek" kevésbé tetsző.
  • II. Böbi tűzachát nyaklánca, ezzel bizonyította, hogy a tűzachát jól tűri a lilát!
És mivel ezt a nyakláncot mégis egy fellépő kosztümhöz készítettem, hát legyen minél látványosabb, és erőteljesebb!

Képekben:

Mire végezetem az összes elem megfűzésével már jojózott a szemem. Meg elég hisztis is lettem azektől az inpulzív szinektől. De némi szünet után (és pihenés) után, ismét nagyon tetszik.


Ezt a gyönyörűre csiszolt tűzachát cseppet alig akartam befoglalni, annyira jó érzés volt érinteni, fogni, nagyon szerették az ujjaim. :-)


Sabrina masnija kásából. Delicá-ból is próbálkoztam, meg peyote helyett brick-kel is, de hát olyan merev volt, hogy 3 kísérleti darabka után feladtam. Majdnem a masni elképzelést is elvetettem, de aztán eszembe jutottak a gördülékenyebb kásák, és ezzel már működött. Időnként elég nagy árok, hogy "túl" szorosan fűzök.


Zsuzsi Lavíniája, amit Almona még látványosabbá varázsolt. Báe előtte is imádtam, de így már igazán fejedelmi, nyakékre való darab!


Bár tűzachátként kaptam, azóta megtudtam, hogy ez egy sárkányachát... Még van belőle egy darabom, abból karkötőt fogok készíteni.

Ilyet már máskor is láthattatok tőlem: ez a szitakötő Beverly Herman: Russian Butterfly-ja.
Mielőtt valaki azt hinné, hogy imádom a lepkéket, szitakötőket, stb. Hát ez nem így van. Nem igazán szeretem őket - a barátaim nagyon is jól tudják -, de így kb. 2D-ben nagyon szépek tudnak lenni, és szerencsére nem tudnak repülni! ;-))) Így szívesen ábrázolom a reülő élőlényeket könnyedségük és ragyogó színeik miatt.


(A kép minőségért bocs mindenkinek, de talán ez volt az, amin legjobban látszottam, és egy kisPicasa-s segítséggel nem úszik vörösben a teljes bőrfelületem. ;-) )

6 megjegyzés:

  1. Magnifique!!
    Beautiful necklace!!
    Congratulations!!

    VálaszTörlés
  2. csodálatos a tied is Zsuzsi!
    Nekem nagyon bejön ez a színkonbináció, tényleg hihetetlen jól mutat egymás mellett a lila és a mély narancs. A narancsamúgy is a szívem csücske. :))
    Nagyon szépek vagytok az új ruhátokban !

    VálaszTörlés
  3. Eszméletelnül szép lett a tied is! Tetszik a színkombináció !!

    VálaszTörlés