2010. október 16., szombat

Gyöngyök - Ékszerek - Álmok II. ( a Kisfaludi Gyöngyfűző Kör I. kiállítása)

Az előző bejegyzésben a megnyitó eseményeit írtam le, most mutatok néhány képet a kiállított munkákról is.

Kedves Kisfaludi Gyöngyfűző Hölgyek!
Köszönjük, hogy rendelkezésünkre bocsátottátok az ékszereiteket. Köszönjük, hogy a már elajándékozott darabokat is visszaszereztétek (ez nagyon nagy teljesítmény volt)!
További sikeres, kreatív alkotást mindannyitoknak!A kezdő darabokat is bemutattuk az Érdeklődőknek. Jó volt viszontlátni őket. Számos darab azóta is nagy kedvenc!


Hát a befoglalás nem ment mindenkinek elsőre, de szerencsésen átküzdötték a témán magukat a lányok. És hát a Swarovski kristályoknak lehetetlen ellenállni, így sok ilyen medál született meg.A bonyulultabb technikát is elsajátították, RAWoznak és bogyóznak is már.


A horgolás sem maradt ki a sorból. Illetve jónéhányan belekóstoltak a gyöngyhímzésbe is. Ebben a műfajban Siklósiné Gabi "nagymester", hiszen számos karkötő és medál dicséri művészetét.


Augusztus 21.-én a faluban Falunapot tartottak. Meghívták ide a Házban működő szakköröket is. Hát a triangle-wave-s fülik itt készültek.
A fülis vitrinnél még mindenképpen kiemelném Nagy Alíz pávás fülbevalóját, amióta elkészült, azon szenvedek, hogy mégis hogyan kaparinthassam meg tőle. Eddig még sikertelen voltam. :-(((


Aki rendszeresen olvassa a blogunkat, az tudja, hogy nagy Complex Beads rajongók vagyunk. Ennek a témának szenteltünk egy külön polcot. Az összes minta nem volt benne, mert pl. a pillangónk időközben Ausztráliába repült, a denevérkém, meg még Olaszországban él, de ezért megpróbáltunk minél teljesebb kollekciót kiállítani. (A rózsaszínű koponyám meg a bogyók közt volt amúgy fellelhető.)Egy nagy vitrint szenteltük a nagy darabok számára, itt elsősorban a hímzéses ruhadarabjainkat mutattuk be: Böbi hastáncos fellépő ruhájának övét, az én hastáncos fellépő ruhámnak a díszítő elemit (nyakék és öv), illetve Siklósiné Gabi lányának menyasszonyi övét.


Az alkotók a hátsó sorban balról jobbra haladva:
- Vera (a kezdeti sötét és szűk színpalettáról ma már nyitott a vidám színekre is, kivitelezése gyors és pontos, Böbi kedvenc színkombinációja tőle: a hematit-piros-bronz színpárosítás), és édesanyja
- Irénke -aki egyébként az unokatestvérem- (kitartó és lelkes)
- Annamária (legifjabb "gyöngycsibénk", bár még alig 3 hónapja lépett be az életébe a gyöngyfűzés, gyorsan átlátja minták lényegét és rendkívül lelkes, biztos, hogy gyöngyitisz fertőzött :-) )
- én (büszke Dia-tanítványként) és mellettem
- Klári (már nem aktív tagja a csoportnak, de amíg járt közénk, addig nagyon szép kivitelezésű alkotásokat készített)
- Gabi (ő a másik gyöngyitiszesünk, precíz, pontos munkavégzés jellemzi, színvilága kifinomult és rendkívül nőies, gyöngyhímzéseit és aprólékos horgolásait mindenki szájtátva csodálja. Nagyon illik hozzá ez a technika, és ennek legjobban -úgy hallottuk, hogy- a kollégái örülnek ;-) (Kedves Gabi-Kollégák! Köszönjük, hogy a kiállítás idejére nélkülözni tudtátok Gabi alkotásait, a vendégeink nagyon örültek, hogy megcsodáltatták ezeket az ékszereket!)
- félig kitakarva pedig Adél (gyorsan dolgozik, és jó látásmód jellemzi, emiatt hamar ráérez a minták lényegére)
- Rózsika (termelékeny)
- Rozi (ő az első kedvenc tanítványunk, vele teljesen az alapoktól indultunk, minden szavunkra odafigyelt, és hamar elsajátította a LÉNYEGET. Rozi egy olyan "üres-könyv" volt még 1 évvel ezelőtt, ami azóta gyönyörű albummá fejlődött. És ebbe a könyvbe számos sort Böbi és én írtunk. Remélem nem bánja ezt a hasonlatomat. Rendkívül alázatos, precíz, mérhetetlen tudásszomj, kiegyensúlyozott harmonikus színvilág jellemzi, hamar rá talált a személyiségéhez jól illő bronz-zöld színkombinációra. És büszke rá, hogy a mi tanítványunk. Nagyon jó érzés volt tőle ezt a bókot megkapni. Köszönjük!)
- Szabó Kriszti -másik unokatesóm-(neki kevés segítségre volt szüksége, majdnem mindent a net segítségével tanult meg, de jó volt együtt fűzni, hiszen ismét összekovácsolta a nagycsaládunkat!)
- Edit (kitartó, de még keresi a számára megfelelő technikát)
Az első sorban balról jobbra:
- Böbi (őt nem mutatom be, hiszen őt már ismeritek!)
- Alíz (aki a kivitelezésben nővére ellentéte, lassabban érik meg benne egy minta, viszont kiegyensúlyozottan dolgozik, mindkettőjükre egyaránt jellemző a hihetetlenül színes színvilág, erre jó példa Alíz pávás fülbevalója) és testvére
- Noémi (újító és kísérletező szellem, gyorsan átlátja a mintákat).
A Kisfaludi Gyöngyfűző Kör tagja még Szabó Szilvia (fizikai korlátozottsága ellenére rendkívül kitartóan alkot). De majd a legközelebbi csoportfotózáskor pótoljuk!

Azt hiszem itt meg kell említenem, hogy rendkívül sok köszönettel tartozunk a Gyöngyszigetnek, hiszen nélkülük nem tudott volna ilyen hosszú ideig működni a csoport.
A Gyöngysziget a Kisfaludi Gyöngyfűző Kör "beszállítója", hiszen Fehérváron elég nehéz nagy színválasztékban minőségi japán gyöngyhöz hozzájutni. Orsi nagyon köszönöm az eddig nyújtott segítségedet!