2009. november 16., hétfő

Szeptemberi és októberi "nagy hallgatásom" oka...

-t mutatom most be.
Blogolvasómként valószínűleg tudod, hogy kb. 1 éve kísérletezem a hastánc műfajával is. Szeptemberben tanárnőm addig agitált, míg elszántam magam, hogy indulok egy hastánc-ékszer készítő pályázaton.
Még október elején elkészültem a pályaművemmel, de addig nem akartam senkinek sem megmutatni, amíg nem indul el a netes elődöntő.
Sajnos ma kaptam csak meg a hírt, hogy kevés jelentkező miatt az ékszerkészítő kategóriában elmarad a verseny. :-(
Így most már nincs miért tovább rejtegetnem ezt a szettet.
Sajnos a fényképek nem a legjobbak, és nem is igazán az én stílusomban készültek el, csak épp állandóan rejtőzködött a napocska, akkoriban, amikor el kellett készítenem a pályázati fotókat. Amint lesznek jobbak, ígérem kicserélem őket.










  

A szett egy nyakékből, egy karkötőből, egy pár fülbevalóból és egy gyűrűből áll.
Az ékszer alaptechnikája az ún. „St. Petersburg Chain”. Engem Hatsumi Oshitani munkája (megjelent: Bead and Button magazin 2008 decemberi számában) és Patrizia Tager munkái inspiráltak a nyakék elkészítésére. A szett többi elemét a nyakékhez igazítottam, és az ékszer funkciójának megfelelően módosítottam az alaptechnikán. Ezáltal nagyon kényelmes viselet lett a szett, mert könnyűek az egyes darabok, rásimulnak a dekoltázsra, a csuklóra. Ezt nagyon fontosnak tartom egy hastáncos ékszernél, mivel így viselőjét nem hátráltatja tánc közben. Az ékszerek rezes, narancsos, aranyos színei és a fekete „fűszerezése” remekül harmonizál Shanza (Janus Márta) fellépőjével.
A nyakék központi eleme egy befoglalt Swarovski kaboson, ez a nyakék dísze. A játékosságát a cseppekkel és csiszolt gyöngyökkel díszített rojtok biztosítják. Megjelenésében egy finom, de nőies ékszer. A felhasznált színek és alapanyagok biztosítják a nyaklánc csillogását. A karkötő szépen mutat szabad és kesztyűs csuklón is, karperecszerű merevségét memória drót, és kényelmességét pedig a csattal szabályozott csuklóra simuló mérete biztosítja. A fülbevaló lágyan omlik, szabadon álló rojtjai játékosan lengenek. Nagyon könnyű, ezért kényelmes viselni. A gyűrű a szett legegyszerűbb darabja. Úgy érzem határozott vonalvezetésével még jobban hangsúlyozza a többi elem lágyságát, nőiességét.

Bár a hastáncos ékszerkészítés kategória elmarad, többi kategóriában még szavazni lehet a legjobbakra. Így ha van kedvetek, akkor péntektől látogassatok el Nefer oldalára.

11 megjegyzés:

  1. Gyönyörű lett!!! Sajnálom, hogy elmaradt a kategóriában a verseny, de nálam dobogós ez az ékszer! :-)))

    VálaszTörlés
  2. Zsuzsa! Az összes kalapomat megemelem, porba dobom. Ez egy mestermű!!! Fantasztikus, káprázatos!!!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép lett, sajnálom, hogy elmaradt a verseny.

    VálaszTörlés
  4. Nekem a nyakék a kedvencem - csodaszép! A színek harmóniája nagyon ott van! És tényleg annyira lágy az esése, imádtam a tapintását! És a többi darabbal együtt hihetetlen pöpec szett lett! Ráadásul Shanzának is nagyon jól áll! Sajnálom, hogy elmaradt a verseny... :-(

    VálaszTörlés
  5. Csodálatos!! Nagy kár, hogy elmaradt a verseny!!

    VálaszTörlés
  6. Különleges darab! Kár, hogy elmaradt a verseny, tuti befutó lett volna!

    VálaszTörlés
  7. Köszi szépen az együttérzéseteket.
    De igazából nem nagyon bánkódom, mert jó helye van az ékszernek, november 21.-én elvileg még szerepelni is fog Shanza nyakán, így mindenképpen megérte elkészíteni.
    A dicséreteket meg úgyis besöpröm vele, bárki látta eddig, annak nagyon tetszett. :-)))
    Így nincs igazán okom bánkódni.

    VálaszTörlés
  8. Annyira gyönyörű lett ez a szetted, hogy szóhoz sem jutok!!!!!!

    VálaszTörlés
  9. Somptueuse parrure! C'est magnifique.Bravo!!Fraisinette

    VálaszTörlés