2009. május 15., péntek

Angliaban jarok... VI.

Tegnap Kew Gardens-ben jartunk. Gyonyoru volt, csak keves volt ra az idonk. Kb. 7 orat setaltunk a Kiralyi Botanikai Tarsasag hatalmas `kertjeben`, de ez nem volt eleg. :-(((
Rengeteget fenykepeztem, de a seta vegen mar takarekoskodni kellett a 2(!) memoriakartyaval, nem is lettek elegek. Igaz, ugy fenykepeztem, hogy a kerteszmernok hugom is minel tobb taxon lathasson.
Kew Gardens-rol annyit kell tudni, hogy iden unneppleik fennalasuk 250. evfordulojat. Nagy celt tuztek ki maguk ele: meg akarjak orizni/menteni a vilag florajanak 25%-at -magbankban tarolva- 2020-ra. Most kb. 10%-nal jarnak.
A latnivalok kozul csak a palmahazra, a Temperate uveghazra, az azalea es rododendron kertre, az evolucios hazra, a bambusz kertre, a tavirozsa hazra volt idonk. Zaras elott atszaladtunk a japan kerten, a nagy to mellett, a mediterran kerten. A sziklakertre es a fugyujtemenyre mar nem volt idonk, pedig olyan syivesen megneztem volna oket.
Remelem meg vissza tudok majd jonni ide egyszer (vagy ketszer/tobbszor), mert csodalatos elmenyt nyutott szamomra a Kew Gardens.
Ezuton koszonom a Tarsasag dolgozoinak a `tevekenyseget`, a park dondozoitol `kapott` felejthetetlen elmenyt. KOSZONOM.

S most jojjon egy szuk fenykep valogatas, a fenykepeket nem feliratoztam, mindenki kedvere gyonyorkodjon bennuk...

























































Aki ismer, az nem lepodik meg, hogy Londonban jarva en egy parkra `pazarekoltam` az idomet. De batran ajanlom mindenkinek, tenyleg fantasztikus elmeny volt. A parkban setalva nagyon konnyu megfeledkezni rola, hogy Londonban setalgatunk. Egy rohanos londoni nap utan eppen idealis egy nzugodt londoni nap. En imadtam.

2 megjegyzés:

  1. Tényleg fantasztikus élmény lehetett, gyönyörűek amiket a képeken látunk belőle. (nekem is szívem csücske minden fű, fa virág :-)

    VálaszTörlés
  2. A fotókat nézegetve csak irígykedem, hogy micsoda gyönyörű helyeken jártatok! Igazán szerencsésnek mondhatod magad! Csodálatosak a növények, meg a park. London csodaszép és tele van fantasztikusan izgalmas dolgokkal!!! Köszönjük, hogy egy kicsi ízelítôt mi is kaphattunk belôle!

    VálaszTörlés